V64

Spelformen vinnare V64 kan man hos ATG spela vardagskvällar, mestadels måndag, tisdag och torsdag, fredag. Spelet inrättades 1999 och ersatte V54 som lades ner efter två år. Då hade man spelat Riks-V5 på Solvalla i några år, annars kan vanlig V5 spelas på varje bana under travkvällar/dagar. Med V64 har ett redan brett travprogram utökats, speciellt sedan V86 startades vilket då puttade bort V64 från onsdagskvällarna. Det speciella med denna spelform är att man bara behöver pricka in 6 vinnande hästar (V75=7) samtidigt som man kan få utdelning för 4 rätt. Priset för att spela V64 är 1 kr per rad.

V64 eller V75

Systemen på V64 blir inte så många som V75 mycket beroende på radpriset men även att intresset hos den breda allmänheten är mindre. Man kan säga att V64 är till för travintresserade i största allmänhet och så väldigt många ”sömmersketips” (läs Harry Boy) lämnas inte in. Men i stort har V64 många likheter med V75 och man kan säga att det är en korrigering av det första V65 som startade 1974. Det året betraktas som en milstolpe då det blev nästan lika vanligt att kreti och pleti spelade på trav likväl som stryktipset. Spelar man för en liten summa får man som tröst insatsen åter vid 4 rätt.

Så vinner du på V64

Vissa lopp kräver kryss för fler hästar men i en del måste man spika, det vill säga välja bara en enda häst som vinnare. När man spelar system räknas antalet kryss matematiskt med multiplikation, det är tumregeln. Spelar du exempelvis en rad med 3, 2, 2, 3 kusar och två spikar (av dig utsedda säkra vinnare) blir 3x2x2x3x1x1= 36 rader till en kostnad av 36 kr. Man kan säga att en tumregel är att ju fler kryss i lopp, desto fler spikar behöver man om inte kostnaden skall bli orimlig. Vill man spela större utan att satsa så mycket själv är andelsspel en god idé.

Det finns flera sätt att spela V64. Sedan många år kan man spela online via dator eller mobil, man kan satsa hos spelombud av vilka det finns cirka 1 850 spridda över hela landet. Dessutom kan lämna in sina travtips på travbanorna, går omgången i exempelvis Boden kan man spela en kupong i Visby om det är trav samma kväll.

Vinn stort på trav

travgast - V64Spelar man via internet går det att rätta kupongen på hemsidan för ATG om man nu inte följt loppen i tv eller på kanal 75, bolagets egen webbsändning. Även trav tips inlämnat hos ombud kan rättas på hemsidan med kvittots speciella kod. Många tror att det bara är på V75 man kan bli miljonär men då har de fel. För dryga året sedan vann en gotlänning hela 5 miljoner på sitt V64-system som kostade 1 500 kr att lämna in. Då gäller det att vara ensam vinnare vilket fallet var för personen på Gotland. Att det kan bli stora summor beror på att ett vinnande system även får betalt för 5 och 4 rätt förutom den rätta med 6 vinnande kusar.

Vad som bestämmer hur mycket man vinner, vika odds det blir och hur det hela räknas ut kan verka oklart för den som inte är så insatt. För hästsport i Sverige gäller så kallat totalisatorspel. Systemet bygger på storleken på insatser som spelare gjort och hur kryssen i loppet fördelats och exakt odds kan inte fastställas förrän i efterhand. Detta är rörliga odds till skillnad från fasta. Ett på förhand klart givet odds för lopp med hästar ges bara av olika spelsajter som exempelvis Betsson, Expekt och Unibet. Emedan en satsning på V64 kan bli vinst både si och så, vet man vad häst nummer 3 i lopp 5 ger om den vinner.

Vinn på V64

Trav och galopp i Sverige drar in stora summor som satsas av spelare i och utanför landet. En del tar staten i skatt men innan skattefria vinstpengar betalas ut går en stor del till hästnäringen i landet. Totalt sett har till dags dato cirka 35 miljarder kronor gått dit. Miljonärer har skapats genom i stort sett alla typer av olika spel som ATG har men rekordet står V75 för med drygt 67 miljoner kronor av en ensam tippare. På V64 brukar summan för 6 rätt inte bli så hög om mest favoriter vinner. De som spelar denna typ satsar mer på vinster för 5 och 4 rätt för att skaffa spelkassa. Trots det händer det att V64 ger miljonen eller mer.