V86

Den 30 november 2011 startades V86 på travbanan Solvalla. Från början var tanken att detta spel skulle ersätta V64 på onsdagar under en period på 10 veckor. När perioden var över insåg dock ATG att detta spel var mycket omtyckt av många tippare, och då togs beslutet att göra spelet till ett permanent inslag. Idag är V86 ett av de mest populära spelen som finns hos ATG. Spelet omsätter idag ungefär 18-20 miljoner kronor varje vecka. I denna artikel kommer vi att gå igenom grunderna för hur man spelar V86, och vi kommer också gå igenom det man som nybörjare behöver veta för att spela.

V86 – hur spelar man?

v86image - V86V86 går vanligen på onsdagar. De onsdagar när också tävlingen Onsdag Xpress går, startar V86 klockan 20:30. På sommaren körs inte denna tävling och V86 körs bara på en bana. Då är starttiden för V86 19:20. Denna tid är också spelstopp för omgången. När Onsdag Xpress körs delas V86 tävlingen mellan två olika banor varje gång. Det finns fyra banor som deltar – Solvalla, Åby, Jägersro och Bergsåker. Solvalla kör tävlingen varje onsdag tillsammans med en av de andra banorna. Att spela V86 är ganska enkelt. Det handlar om att hitta vinnarna i åtta olika avdelningar. Potten fördelas sedan mellan de som fått 8, eller 6 rätt på kupongen. Spelaren kan välja hur många hästar som helst i varje avdelning. Ju fler hästar man väljer, desto större och dyrare blir systemet. För att få fram kostnaden multiplicerar man antalet valda hästar i varje avdelning med varandra. Denna summa multipliceras sedan med 0,25 kronor för att få fram spelets kostnad.

8, 7 och 6 rätt ger vinst

När man tippar på V86 läggs en del av spelarnas satsningar till i prispoolen. Denna prispott fördelas när tävlingen är över mellan de som har åtta, sju eller sex rätt på sina kuponger. Ungefär 40% av potten får till de med åtta rätt, 20% går till de med sju rätt och 40% går till de med sex rätt på sina rader. Om ingen får alla rätt, eller om väldigt många lyckas på 6 eller 7 rätt och den eventuella utdelningen blir mindre än 15 kronor till varje vinnare, blir pengarna i potten till en jackpott för nästkommande v86 omgång i trav.

Eftersom alla vinnande trav tips i V86 gemensamt delar på utbetalningen, varierar också alla vinster. Om man bara vinner på de favoritspelade hästarna med högst spelprocent under en omgång kommer många ha alla rätt och utdelningen kommer då bli ganska låg. Om däremot några helt oförutsedda hästar vinner kommer det bli ett mindre antal spelare som får alla rätt och då skjuter också utbetalningen ofta i höjden.

Var kan man spela?

v86 lopp - V86Det finns flera sätt man kan spela V86 på. Om man spelat på trav länge och använt sig av traditionella metoder kommer man antagligen inte att ändra sig i första taget. Då granskar man antagligen startlistor i god tid innan loppet ska springas. Sedan, på tävlingsdagen, sitter man antagligen hos sitt spelombud och tittar på hästarnas uppvärmningar och liknande. Ofta är kupongen troligen redan ifylld och möjligen görs några sista ändringar innan kupongen lämnas in. Om man hellre vill kan man också lämna in en så kallas Harry Boy kupong. På denna kan man välja att Harry Boy ska fylla i alla hästar åt en för ett bestämt belopp.

Om man inte har möjlighet att besöka ett spelombud kan man också spela och lämna in V86 spel på hemsidan ATG.se. Där kan man också se hästarnas värmningar och liknande, samt också deras skoinfo, kuskbyten och mycket annat. Det är enkelt att skapa ett konto där och sätta in pengar. Detta fungerar också i mobilen eller surfplattan. Sedan är spelaren direkt redo att börja spela. Om man har nära till en travbana som kör just denna typ av spel kan man också åka dit och se hästarna och loppen i realtid framför sina egna ögon. Här kan man också spela och satsa på hästarna.

Enkelt att spela

När det handlar om att spela på hästar är mycket tur och spänning inblandat. Det finns många sätt att spela på hästar, och det finns i stort sett ett lopp som går varje dag i veckan. Att spela på de olika loppen är enkelt och man kan till och med spela i mobilen om man så vill. För den som verkligen vill ha större chans att vinna kan det vara en bra idé att läsa på om de olika tävlande hästarna och se över hur de sprungit i tidigare lopp innan man bestämmer sig för att satsa på en viss häst. Att spela på hästar är roligt och att spela för skojs skull kräver inga kunskaper.